Çatalzeytin Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Diyanet’in tek merkezi 2.6 milyon et yiyecek!

Elazığ Harput İhtisas Merkezi’nde yemekler 5 yıldızlı otellerle yarışıyor. En iyi et-tavuk, en iyi sebze-meyve şartı konulan ihalenin aylık maliyeti 2.6 milyon lira.

Diyanet İşleri’nin Aday Din Görevlileri İçin Yemek İhalesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, lüks otomobilleri ve şatafatlı toplantılarıyla gündemde olan bir kurum olarak biliniyor. Bu kez ise Elazığ Harput İhtisas Merkezi’nde “Aday Din Görevlileri” için yemek ihalesine çıktı.

İhale şartnamesine göre, haftada dört gün A sınıfı et yemekleri, iyi kalitede sebzeler, meyveler ve bakliyatlar sunulacak. Adaylara ise Meksika yemeği fajita, çiftlik kebabı, tas kebabı, et kavurma gibi yemekler ikram edilecek.

Yemekler için aylık 2 milyon 654 bin 75 TL ödendi ve günlük yemek maliyeti 88 bin 500 TL olarak belirlendi. İhale kapsamında sunulan yiyeceklerin özellikleri ise oldukça detaylı olarak belirlenmiş durumda.

Sıkı Kıvamlı Et ve Dolgun Tavuk İsteniyor

SIKI KIVAMLI ET

Kesik yüzeyleri çok sık olan, kıvamı sıkı ve elastiki, rengi açık pembe ve kırmızıya varan özelliklere sahip gövde ve butlardan oluşan et tercih edilecek.

DOLGUN TAVUK

Dolgun ve uzun görünen göğüslerden ve butlardan oluşan tavuk tercih ediliyor. Kemiği olmayan, et dolu, dolgun bir görünüm sunan tavuklar tercih ediliyor.

Örnek Menülerden Bazıları

  • Et saç tava, şehriyeli pirinç pilavı, tarhna çorbası, portakal
  • Et fajita, şehriyeli pirinç pilavı, kremalı mantar çorbası, elma
  • Harput köfte, soslu makarna, yoğurt, portakal
  • Çiftlik kebabı, salçalı bulgur pilavı, cacık, elma

Diyanet’in Meksika’dan Bulduğu Lezzet: Fajita

Bir Meksika yemeği olan fajita, marine edilmiş dana etinin çubuk şeklinde kızartılmasıyla hazırlanıyor. Salata, soslar ve lavaş ekmeği ile servis edilen bu lezzet lokantalarda 700 ila bin TL arasında satılıyor.

Sebze-Meyve ve Diğer Gıdalar

SEBZE-MEYVE: Kırmızı renkli, koku ve lezzetiyle dikkat çeken, kemale ermiş ve taze portakallar tercih ediliyor. Ayrıca en iyi cins patlıcanlar kullanılıyor.

YUMURTA VE YAĞLAR: A sınıfı yumurtalar ve berrak sıvı yağlar tercih ediliyor.

TATLILAR: Baklava, tulumba, lokma, irmik helvası gibi çeşitli tatlılar sunuluyor.