ChatGPT alışverişe açılıyor: OpenAI, ChatGPT’ye alışveriş özelliği ekledi

OpenAI, ChatGPT ile Alışveriş Deneyimini Güncelliyor!

Yapay zeka alanındaki öncü şirket OpenAI, ChatGPT üzerinden alışveriş yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar artık arama sorgularıyla ürün satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Hem hesap açan hem de açmayan tüm kullanıcılar, bu özellikten faydalanabilecekler. Ancak, ödemeler direkt ChatGPT üzerinden değil, satıcının web sitesine yapılan yönlendirmeler ile tamamlanacak.

OpenAI’da ChatGPT arama ürün lideri olan Adam Fry, kullanıcı deneyiminin güncellenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kullanıcıların hangi ürünleri satın alacaklarına karar vermelerine yardımcı olacaklarını belirtti. ChatGPT’nin sunduğu ürün tavsiyeleri, kullanıcının tercihlerini ve web sitesinden alınan ürün incelemelerini göz önünde bulunduruyor.

ChatGPT üzerinde alışveriş yapma deneyimi, Google Alışveriş’e oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Beğenilen bir ürün resmine tıklandığında, çeşitli perakendecilerin seçenekleriyle birlikte alım işlemi tamamlanabilecek. Ancak, Google’dan farklı olarak, OpenAI aramalarında organik sonuçlar gösteriyor ve sponsorlu içeriklere yer vermiyor.

ChatGPT’nin öne çıkardığı ürünler, kullanıcıların tercihlerine göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için algoritmalardan ziyade diyalog ve kullanıcı tercihlerini dikkate alıyor. Ayrıca, WIRED gibi editöryal kaynakların yanı sıra Reddit gibi çevrimiçi platformlardan da incelemeleri değerlendiriyor.

OpenAI, ChatGPT ile alışveriş deneyimini geliştirerek 2029 yılına kadar 125 milyar dolar gelir hedefliyor. Şirketin bu hedefe ulaşmak için kullanıcı deneyimine odaklandığı ve sürekli olarak yenilikler getirerek alışveriş deneyimini geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor.

OpenAI’ın yapay zeka destekli alışveriş deneyimi, şirketin önceki girişimleri arasında yer alıyor. Diğer yapay zeka şirketlerinin benzer özellikleri geliştirmesiyle rekabet giderek artarken, OpenAI kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Related Posts

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

Bilim insanları ”karadelik bombası” yaptılar

Fizikçiler, enerjinin bir karadelik tarafından yükseltildiği ve hapsedildiği bir teoriyi gerçeğe dönüştürdü.