Adeta vücudun kaloriferi! Her biri pekmeze taş çıkartır, kanı alevlendiriyor

Soğuk havalarda vücudunuzu ısıtacak bazı besinler vardır. Bu besinler enerji üretir ve kış aylarında en iyi dostunuz olmalıdır. Kan dolaşımını hızlandıran besinler zincirine bir göz atın.

Zencefil

Zencefil, kan dolaşımını hızlandırarak vücudun daha hızlı ısınmasını sağlayan en güçlü besinlerden biridir. Özellikle kış aylarında zencefil çayı içmek, soğuk eller ve ayaklar gibi problemleri azaltabilir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.

Bal

Balın içerisindeki şekerler, vücutta enerji üretimi sağlar ve sıcaklık hissini artırmanıza yol açabilir. Aynı zamanda bal bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Soğuk havalarda enfeksiyonlara karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.

Yumurta

Özellikle soğuk havalarda vücudumuza ihtiyaç duyduğu protein miktarını sağlamalıyız. Yumurta da bunun için harika bir kaynaktır. Yüksek protein içeriği sayesinde vücuttaki metabolizma hızını artırır ve ısınmanıza yardım eder. Yumurtanın vücudumuz için bir çeşit termojenik etkisi bulunur. Yani tükettiğinizde vücudun daha fazla ısı üretmesini sağlarsınız.

Acı biber

Acı biberde bulunan kapsaisin vücudun doğal olarak ısınmasını sağlayacak. Akşam yemeklerinde acı biber tüketerek vücut ısınızı destekleyebilirsiniz. Bu sayede soğuk havalarda üşümenin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca acı biber, metabolizmayı da hızlandırır.

Kırmızı et

Demir eksikliği, üşümenin en büyük sebeplerinden biridir. Kırmızı et, hem yüksek kaliteli protein hem de demir açısından zengin olduğu için vücudun ısı üretimini destekler. Haftada birkaç kez kırmızı et tüketmelisiniz.

Tahin

Tahin, susamdan elde edilen doğal bir enerji kaynağıdır ve içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Özellikle kışın tüketildiğinde vücut sıcaklığını korur ve soğuğa karşı dayanıklılığı artırır. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde faydasını ikiye katlayabilirsiniz.

Tarçın

Tarçın, kan şekerini dengeleyerek ani açlık krizlerini önler ve vücudun sıcak kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sindirimi hızlandırarak metabolizmayı canlandırır. Böylece üşüme problemlerini azaltabilir. Sıcak süt ve bitki çaylarına ekleyin.

Related Posts

“Ayağımı artık kesin” diyen hasta larva tedavisi ile yürüyerek taburcu oldu

Yıllardır şeker hastalığı nedeniyle ayağındaki kronik yara kapanmayan 59 yaşındaki Aydın Akat, uygulanan larva tedavisiyle yeniden yürüdü.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Bu hataları yapıyorsanız mutfakta zehir üretiyor olabilirsiniz!

Dr. Yağmur Ekenoğlu Merdan, çiğ tavukla temas eden mutfak yüzeylerinin doğru şekilde temizlenmemesi durumunda ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini belirtti. Sıcak havalarda pişmiş yemeklerin bekletilmeden buzdolabına kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir