Trabzon’da Balık Çeşitliliği ve Fiyatları

Trabzon’da Mevsimine Göre Balık Çeşitliliği Devam Ediyor

Trabzon’da tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu mevsime uygun olarak devam ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte bolca avlanan hamsi, hala tezgahlardaki yerini koruyor.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül’de sona erdi. Bu süreç sonrasında Karadeniz’de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, denize açılarak avlanmaya başladılar. Sezonun ilk haftalarında en çok avlanan balık palamut oldu. Trabzon Balıkçılar Hali’nde ise, kar suyuyla lezzetlendirilen hamsinin kilosu 200 liradan satılırken, ağırlığı 1 kiloyu aşan palamutların tanesi 175 lira, istavrit ve mezgit 150 lira, çupra 300 lira, somon 250 lira, levrek ise 300 liradan satışa sunuluyor. Alıcılar ise genellikle hamsi, istavrit ve mezgit balıklarını tercih ediyor.

“Hamsinin Arasına İstavrit Karışıyor”

Balıkçı Mustafa Karslı, hamsinin irileştiğini ve sezonun bereketli başladığını belirterek, “Vatandaşlarımız taze ve yerli olan hamsiyi memnuniyetle karşılıyor. Hamsi, istavrit ve mezgit balıklarını tercih ediyorlar. Hamsinin irileşmesiyle beraber arasına istavrit karışıyor. Bu durumun hamsinin popülerliğini azalttığını söyleyenler olsa da, biz balıkçılar olarak sezonun keyfini çıkarıyoruz” dedi.

“Hamsi İri”

Balıkçı Ahmet Çoğalmış ise sezonun sonuna gelindiğini belirterek, “Bu sezon palamut bol ve hamsi iri. Hamsi, kar suyu yiyerek lezzetini artırır. Vatandaşlar genellikle hamsi, istavrit, mezgit ve palamut tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Burada Fiyatlar Ucuz”

Müşteri İlkay Mataracı, Trabzon’da İzmir’e göre fiyatların daha uygun olduğunu belirterek, “İstavrit, mezgit ve hamsiyi karışık aldım. Umarım lezzetlidir” dedi.

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR-Efnan DEMİREREN/TRABZON,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir